Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Chinese hackers hackten e-mailaccounts van West-Europese bedrijven en overheden

Chinese hackers hebben ingebroken bij e-mailaccounts van zeker 25 bedrijven en organisaties in West-Europa. Dat meldt techreus Microsoft. De hackgroep, die zichzelf Storm-0558 noemt, vervalste digitale authenticatietokens om zo toegang te krijgen tot de accounts.

Na een paar weken ontdekte Microsoft de hacks, nadat gebruikers van Outlook hadden geklaagd over problemen met hun account. Microsoft zegt dat het probleem nu opgelost is en dat de hackgroep in gaten wordt gehouden.

Peking ontkent betrokken te zijn bij de hackaanvallen en zegt dat Microsoft hiermee desinformatie verspreidt. China beschuldigt op zijn beurt de VS van cyberaanvallen. Volgens het Chinese buitenlandministerie zijn de beschuldigingen aan hun adres een manier om de aandacht af te leiden.

De AIVD en MIVD maakten eerder bekend dat ook Nederland doelwit is van Chinese spionage. Nederlandse bedrijven en universiteiten zijn op grote schaal doelwit van Chinese hackers, zeggen de inlichtingendiensten.

De hacks zijn een teken dat de Chinese overheid steeds agressiever wordt in het verzamelen van informatie over buitenlandse bedrijven en overheden. De hackgroep Storm-0558 heeft in het verleden ook Amerikaanse en Aziatische organisaties gehackt.

De hacks zijn een zorg voor bedrijven en overheden in West-Europa. Ze moeten zich bewust zijn van het risico op Chinese spionage en hun systemen goed beveiligen.

Tips voor het beveiligen van je e-mailaccount

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je e-mailaccount te beveiligen tegen hacks:

  • Gebruik een sterk wachtwoord en verander het regelmatig.
  • Gebruik tweefactorauthenticatie.
  • Wees voorzichtig met welke links je opent in e-mails.
  • Open geen bijlagen van onbekenden.
  • Houd je e-mailsoftware up-to-date.

Door deze tips te volgen, kun je je e-mailaccount beter beschermen tegen hackers.