Verdachte gepakt voor schieten man in been met vuurwapen in Tilburg

De politie heeft woensdag 12 juli een 25-jarige man uit Vlissingen aangehouden voor een schietpartij in Tilburg op 14 mei. Het slachtoffer is een 26-jarige man uit Tilburg. Hij werd neergeschoten in zijn been en raakte lichtgewond.

De schietpartij gebeurde rond 18.30 uur op het Bart van Peltplein in Tilburg. Een automobilist reed met zijn auto het parkeerterrein van het winkelcentrum op. Nadat de auto geparkeerd stond, stapten twee personen bij hem in de auto. Opeens gaat het mis.

Een man stapt uit de auto en schreeuwt: “Vuurwapen, vuurwapen”. Meteen hierop wordt deze man in zijn been geschoten. Hij strompelt over het parkeerterrein al schreeuwend van de pijn en vraagt omstanders de hulpdiensten te bellen.

Kort na de schietpartij hield de politie twee personen aan vanwege hun mogelijke betrokkenheid. Uit het politieonderzoek blijkt later wie de vermoedelijke schutter is; de 25-jarige man uit Vlissingen. Deze verdachte kwam recent naar voren in een ander onderzoek en zo heeft de politie hem aan kunnen houden.

De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Tilburg. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag. De politie onderzoekt nog de precieze toedracht van de schietpartij.