Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cocaïne, crack, speed, XTC, GHB en opiaten gepakt bij arrestaties inzake drugshandel

De politie in Eede heeft aanhoudingen verricht voor drugshandel. Bij de actie is een grote hoeveelheid verschillende soorten drugs en een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. Het gaat om cocaïne, crack, speed, XTC, GHB en opiaten.

Agenten hielden vrijdagavond 19 januari een auto staande voor een algemene controle op de Molenweg in Sint Kruis. De bestuurster reageert nogal zenuwachtig waarop de agenten de inzittenden, een 25-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Rotterdam, verder controleren.

Uit het daaropvolgende gesprek komt naar voren dat beiden op weg zijn naar een adres in Eede. Omdat bij de agenten bekend is dat vanuit deze woning vermoedelijk drugs verhandeld worden, besluiten zij de twee door te laten rijden en hen ongemerkt te observeren.

Het stel gaat inderdaad naar het verdachte adres in Eede en verlaten na enige tijd het pand weer. Bij controle blijken ze een aanzienlijke hoeveelheid drugs te hebben verborgen in twee rugzakken. Het gaat in totaal om 72 gram cocaïne, 1.049 gram speed, 235 gram crack, 294 gram xtc-pillen en 2 liter GHB.

De twee verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Het stel verteld dat zij drugs hebben geleverd op het bewuste adres in Eede. Dit geeft de politie genoeg reden om een inval te doen en het pand te doorzoeken. Daarbij werd 961 gram speed, 1,6 gram crack, 17,1 gram opiaten en een flink bedrag aan contant geld gevonden.

De 32-jarige bewoonster wordt samen met een 28-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden. Het onderzoek naar de vermeende drugshandel is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.