Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Cocaïne in dubbele bodem containers en havenmedewerkers vast na actie in haven Algeciras

In Algeciras (Spanje) heeft de politie een partij cocaïne in beslag genomen bij een actie in de haven. Tien personen zijn aangehouden die bezig waren met het leeghalen van de containers met coke.

Naar aanleiding van informatie dat havenmedewerkers betrokken zouden zijn bij drugssmokkel werd een onderzoek gestart. Na observatie werd enkele dagen terug ingegrepen toen een groep in het zwart geklede criminelen twee containers leeg wilden halen.

Bij controle werd in de dubbele bodem in totaal 911 kilogram cocaïne aangetroffen. De containers waren afkomstig uit Zuid-Amerika. De opgepakte verdachten zijn negen Spanjaarden en een Roemeen. Allen werden in de haven van Algeciras aangehouden.

Het is heet letterlijk en figuurlijk op dit moment in Zuid-Spanje en er worden grote partijen drugs onderschept. Het gaat dan voornamelijk om hasj en cocaïne. Recent werden nog Nederlanders aangehouden met een enorme partij hasj op een vissersboot. Hieronder nog een video van een andere actie op zee met Marokkaanse drugssmokkelaars op een speedboot.

[fvplayer src=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/7500-kilogram-hasj-gepakt-bij-invallen-en-acties-tegen-drugsbende-in-Zuid-Spanje.mp4″ splash=”https://crime-nieuws.nl/wp-content/uploads/img_0377.jpg” width=”568″ height=”320″]