De aangetroffen partij cocaïne. © Politie

Cocaïne in verborgen ruimte aangetroffen na melding bij politie over verstoppen drugs

De politie heeft op de A4 en in Bergen op Zoom in auto’s onder meer blokken cocaïne aangetroffen in verborgen ruimtes.

Op de A4 werden zaterdagmiddag twee mannen gearresteerd. In de auto trof de politie een verborgen ruimten met mogelijk drugs. Het voertuig trok de agent van een motoragent vanwege een snelheidsovertreding. De bestuurder reed 160 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. Daarop werd besloten om de auto aan de kant te zetten voor verder onderzoek en een mogelijke boete.

Tijdens de controle kreeg de politie het vermoeden dat in de auto een verborgen ruimte zat. De auto werd daarop in beslag genomen en door een bergingsbedrijf naar het politiebureau gebracht. De inzittenden werden ook meegenomen. Tijdens het onderzoek werden in de verborgen ruimten enkele zakken met poeder aangetroffen. De politie vermoedt dat sprake is van verschillende soorten drugs. De exacte inhoud moet nog verder uitgezocht worden. De twee mannen (20 en 22) uit het Belgische Lille zijn gearresteerd en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht.

Een dag eerder was het ook raak met drugs in een verborgen ruimte. De politie kreeg rond 1.30 uur melding dat enkele mensen op de Pieter Breughelstraat in Bergen op Zoom drugs in een auto aan het verstoppen waren. Enkele politieauto’s zijn na de melding met spoed naar de betreffende locatie gereden voor een onderzoek.

Op de Albert Cuijpstraat zagen agenten de bewuste auto en hebben deze staande gehouden. In het voertuig bleek een verborgen ruimte aanwezig te zijn met daarin blokken cocaïne. Het ging in totaal om zestien stuks van elk één kilogram. De 43-jarige bestuurster, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden en is naar een politiecellencomplex overgebracht. De vrouw zit nog vast en wordt binnenkort voor de rechter-commissaris geleid. De auto wordt vernietigd en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.

De aangetroffen partij cocaïne. © Politie