Tot 10 jaar cel voor schieten in ‘maag, lever en nieren’ bij poging tot liquidatie in Amsterdam

De rechtbank in Amsterdam heeft tien jaar cel opgelegd voor een poging tot liquidatie in een parkeergarage in de Bijlmer. Het slachtoffer werd in zijn maag, lever en nieten geraakt.

Op 10 januari 2019 liep het slachtoffer na een bezoek aan een sportschool naar een nabijgelegen parkeergarage aan de Karspeldreef. Toen hij binnen was werd het vuur geopend. De schutter schoot meerdere keren op de man. Het slachtoffer liep terug naar de sportschool en zakte daar in elkaar. Hij is vervolgens zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Uit onderzoek blijkt volgens justitie dat het ging om een doelgerichte poging tot liquidatie. Het slachtoffer werd in de sportschool de hele tijd in de gaten gehouden door een 22-jarige medeverdachte van de vermeende 33-jarige schutter. Volgens de officier ging het om ‘een ordinaire liquidatiepoging in het drugscircuit’. De verdachte zou al langer ruzie hebben gehad met het slachtoffer.

De rechtbank heeft de 33-jarige man schuldig bevonden aan een liquidatiepoging en wapenbezit. Hiervoor moet de man tien jaar de gevangenis in. De man die hem zou hebben ingeseind is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. De schutter moet naas de celstraf ook een bedrag van 25.455 euro betalen aan het slachtoffer.