© Crime-Nieuws.nl

Cocaïne in verborgen ruimte en gekraakte Sky ECC pgp-berichten leiden tot aanhouding in Amersfoort

De politie heeft in Amersfoort een verdachte van internationale drugshandel aangehouden na het aantreffen van blokken cocaïne in een verborgen ruimte.

De 19-jarige inwoner van Amersfoort werd dinsdag aangehouden en vastgezet. De verdachte kwam in beeld naar aanleiding van een eerder onderschept cocaïnetransport naar Denemarken. Hierbij werd in een auto een verborgen ruimte met 5 kilogram cocaïne aangetroffen. De 35-jarige chauffeur van de auto, eveneens een Amersfoorter, werd destijds gearresteerd. Hij is inmiddels in Denemarken veroordeeld tot een gevangenisstraf van 7 jaar.

Na het kraken van pgp-berichtendienst Sky ECC bleek dat de nu aangehouden verdachte mogelijk betrokken was bij het transport. Het zou gaan om betrokkenheid voor een langere periode bij internationale en nationale drugshandel, meldt een woordvoerder.

Na de aanhouding werd aansluitend een onderzoek en doorzoeking gedaan in een tweetal woningen aan de Van Randwijcklaan en de Holkerweg en een garagebedrijf op het industrieterrein aan de Isselt. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen in verband met het transport en internationale drugshandel worden niet uitgesloten.