Verdachte gepakt voor witwassen in hotelkamer na contante aankoop Rolex-horloge van 27.000 euro

De politie heeft een verdachte aangehouden in een hotel in Breukelen voor witwassen na de aankoop van een Rolex-horloge van 27.000 euro.

Na een melding van de Financial Intelligence Unit Nederland (FIU) over een verdachte transactie werd er een onderzoek gestart. Een 62-jarige man uit Utrecht bleek in juni een Rolex-horloge ter waarde van 27.000 euro contant te hebben gekocht. Van deze koper was alleen een briefadres bekend. Uit nader onderzoek bleek dat de man sinds 2016 geen geregistreerd inkomen had. Daarnaast bleek hij voor te komen voor een reeks van vermogensdelicten.

Tijdens het onderzoek ging de politie de gangen van de verdachte na. Daaruit bleek volgens een woordvoerder dat hij zich veelvuldig ophield met personen met een voorgeschiedenis betreffende heling en diefstal. Ook werd zicht verkregen op twee verblijfplaatsen van de verdachte in de stad Utrecht. Deze adressen werden op de actiedag doorzocht. Daarbij zijn diverse parfums, cosmetica-artikelen, zonnebrillen, sieraden, horloges (waaronder ook een Rolex) en administratie in beslag  genomen. Ook een BMW 5-serie, op naam van een katvanger, werd in beslag genomen.

De verdachte is in een hotelkamer in Breukelen aangetroffen en aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Het onderzoek naar diefstallen, heling en witwassen van de verdachte wordt voortgezet.