Cocaïnelab en voor miljoenen aan blokken coke en wiet in beslag bij actie Ierse drugsbende
© Garda

Cocaïnelab en voor miljoenen aan blokken coke en wiet in beslag bij actie Ierse drugsbende

In Ierland heeft de politie (Garda) bij een actie een cocaïnelab ontdekt en voor miljoenen aan blokken coke en wiet in beslag genomen.

De politie heeft zes personen gearresteerd na grootschalige drugsinvallen waarbij een totale waarde van €2,1 miljoen aan cocaïne en wiet werd ontdekt. De invallen vonden plaats op zaterdag en resulteerden in de arrestatie van vijf mannen en één vrouw.

Twee van de verdachten zijn inmiddels aangeklaagd voor misdrijven gerelateerd aan drugshandel en zullen maandagochtend voor de rechtbank in Naas verschijnen.

Tijdens de eerste zoekactie nam de politie ongeveer 29 kilogram aan vermoedelijke cocaïne in beslag, met een geschatte straatwaarde van circa €2 miljoen. Daarnaast werd er €112.050 aan contant geld geconfisqueerd.

Bij verder onderzoek werd een faciliteit voor de productie van pillen ontdekt, inclusief twee machines, en ook werd er wiet aangetroffen met een straatwaarde van ongeveer €125.000.

Een woordvoerder van de politie verklaarde: “De politie van de Garda National Drugs and Organised Crime Bureau heeft een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne en wiet met een waarde van meer dan €2,1 miljoen inbeslaggenomen na invallen in Kildare en Westmeath op zaterdag 15 juli 2023.

“Deze operatie, gericht op grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, werd ondersteund door diverse nationale eenheden en personeel uit de Oostelijke Regio en heeft geleid tot de arrestatie van vijf mannen en één vrouw.

“Tijdens de eerste zoekactie werd ongeveer 29 kilogram aan vermoedelijke cocaïne in beslag genomen, met een straatwaarde van circa €2 miljoen. Daarnaast werd er €112.050 aan contant geld geconfisqueerd.

“In het vervolg van het onderzoek werd een productiefaciliteit voor pillen ontdekt, inclusief twee machines. Daarnaast is er wiet in beslag genomen met een straatwaarde van ongeveer €125.000, samen met andere druggerelateerde attributen. Tevens werd er een wietplantage ontdekt.”