Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Cocaïnewasserij per toeval ontdekt in pand Amsterdam na melding inbraak

De politie heeft na een melding van een inbraak per toeval een cocaïnewasserij ontdekt in Amsterdam.

Bij de meldkamer kwam zondagochtend een inbraakmelding binnen rond 6.00 uur waarop agenten een onderzoek hebben ingesteld. Terwijl de agenten onderzoek doen zien ze twee mannen rennen over daken aan de Draaierweg. Er volgt een achtervolging waarbij de verdachten van het dak springen en gewond raken. De mannen van 30 en 42 jaar oud zijn aangehouden en vastgezet.

De agenten zoeken op de daken verder en komen bij een openstaand dakluik uit waar een sterke chemische geur uitkomt. Binnen treffen ze een opstelling die vermoedelijk als locatie voor het verwerken c.q. versnijden van drugs wordt gebruikt. Het bleek te gaan om een cocaïnewasserij. Er is een hoeveelheid verwerkte en overwerkte cocaïne aangetroffen.

In het pand lagen alle voor een wasserij benodigde apparatuur, zoals een zogeheten blokkenpers en chemicaliën, waaronder vaten met Aceton. In een wasserij wordt cocaïne uit andere materialen onttrokken. Cocaïne wordt meestal in gangbare stoffen of materialen verwerkt, zodat ze bij transporten over de grens moeilijk traceerbaar zijn. Denk daarbij aan bijvoorbeeld shampoo of kleding/textiel. Een 47-jarige man werd in de omgeving aangehouden. De verdachten zitten in alle beperkingen vast en de politie doet verder onderzoek.