© crime-nieuws.nl

Jointje roken in auto op Schiphol leidt naar cash in hotel en tientallen kilo’s harddrugs in Amsterdam

De marechaussee heeft aanhoudingen verricht voor drugshandel en witwassen. Het onderzoek werd gestart door een jointje op Schiphol.

Op 6 januari controleerde de marechaussee een voertuig op Schiphol met daarin twee inzittenden. De mannen waren op dat moment beiden een jointje aan het roken. De 62-jarige bestuurder uit Amsterdam kreeg daarop een boete voor rijden onder invloed. Bij de 42-jarige bijrijder uit Israël werd een gebruikershoeveelheid softdrugs gevonden en meerdere kostbare sieraden. Hierop ontstond een verdenking van witwassen.

Er werd verder onderzoek ingesteld en op 12 januari werden de hotelkamers in Amstelveen waar de verdachten verbleven doorzocht. In de kamer werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen en ongeveer 20.000 euro aan contant geld. Ook werden meerdere gegevensdragers in beslag genomen.

De marechaussee heeft doorgepakt en het onderzoek leidde naar een woning in Amsterdam. Op die locatie werden bij een doorzoeking tientallen kilo’s harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. De marechaussee vermoedt dat de drugs daar werden ingepakt en klaargemaakt voor transport. Een derde persoon, een 57-jarige-jarige man uit Amsterdam is ook aangehouden. De verdachten zitten vast en het onderzoek naar drugshandel en witwassen wordt voortgezet.