Arrestatie in Benthuizen voor cold case moordzaak uit 2007 in Thailand

Het coldcase-team van de politie Den Haag heeft vanochtend een man uit Benthuizen aangehouden die verdacht wordt van de moord op zijn vrouw Rose Sulaiman in Thailand in 2007.

De van oorsprong Maleisische Rose was tot op het moment van haar verdwijning getrouwd met de 46-jarige verdachte uit Benthuizen. Het stel woonde samen met hun zoontje in Ranong, Thailand. Het laatste levensteken van Rose was een telefoongesprek die ze had in november 2007 met haar moeder. Kort daarna verdween het slachtoffer spoorloos. De verdachte vertrok ongeveer een maand later uit Thailand en kwam uiteindelijk terecht in Nederland. Het stoffelijk overschot van Rose werd op 10 oktober 2008 aangetroffen in een beerput naast de voormalige woning van het stel in Ranong.

In 2015 kreeg Nederland het verzoek van de Thaise autoriteiten tot overname van de strafvervolging van de nu aangehouden verdachte. Daarop werd een onderzoek gestart naar deze zaak en reisde het coldcase-team af naar Thailand en Maleisië. Op 30 mei zijn de stoffelijke resten van Rose opgegraven en onderzocht door een team van het Nederlands Forensisch Instituut.