O.G. Kush & lucht © crime-nieuws.nl

Complete inrichting grote wietkwekerij ontdekt in laadruimte te zwaar beladen vrachtwagen

De politie heeft in een te zwaar beladen vrachtwagen op de A73 een complete inrichting voor een wietkwekerij ontdekt en in beslag genomen.

Agenten zagen dinsdagmiddag op de snelweg richting Nijmegen een kleine vrachtwagen rijden die achter door zijn vering zakte. Het voertuig was mogelijk te zwaar beladen waarop besloten werd de bestuurder te controleren. De agenten gaven een stopteken en op de Neerbossche werd de vrachtwagen aan de kant gezet.

Bij controle bleek de laadruimte gevuld met kweekmaterialen. Er lagen tassen en zakken die gevuld waren met benodigdheden om een wietkwekerij op te zetten. Het ging daarbij onder meer om schakelborden, kweeklampen, pompen, ventilatoren en filters. Verder lagen er ook nog 200 tassen met potgrond, bloembakken en rollen folie. Het enige wat nog miste waren de stekjes wiet.

Na de ontdekking zijn de twee inzittenden van de vrachtwagen aangehouden. De verdachten zijn een 46-jarige inwoner uit Eindhoven en een 32-jarige man met de Chinese nationaliteit, zonder vaste woon- of verblijfplaats. De kweekmaterialen zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd. De politie doet verder onderzoek naar de mogelijke hennepteelt.