Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Invallen door heel Nederland in onderzoek witwassen miljoenen crimineel vermogen

In een onderzoek naar het witwassen van crimineel vermogen heeft de recherche invallen verricht op tien verschillende locaties in Nederland.

Agenten vielen in acht woningen en twee bedrijfspanden binnen. De doorzoekingen hebben plaatsgevonden in woningen in de gemeenten Den Bosch, Huizen, Steenwijkerland, Zandvoort, Maasdriel, Hoeksche Waard en Veere. De twee bedrijfspanden die de politie doorzocht, liggen in Rotterdam en Zwijndrecht. Er is beslag gelegd op twee vuurwapens, ongeveer 50.000 euro contant geld, administratie en digitale gegevensdragers.

Het onderzoek richt zich op een vermoedelijke criminele geldstroom, waarbij onder anderen twee schroothandelaren betrokken zijn. In totaal wordt er over 3 jaar rond de 10 miljoen euro, volgens justitie, rondgepompt via bankrekeningen van zowel de schroothandelaren als de zogenaamde verkopers en kopers van metalen waarbij vermoedelijk valse facturen worden gebruikt om de geldstroom een ogenschijnlijke legale herkomst te geven. Het onderzoek loopt nog en aanhoudingen in een later stadium worden niet uitgesloten.