Complete parkeerautomaten met grof geweld buitgemaakt, politie onderzoekt opvallende diefstal

Tiel – In de Gelderse stad Tiel zijn recentelijk vier parkeerautomaten volledig verwijderd en gestolen, zo heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt. Zowel de gemeente als de politie geven aan dat ze “nog niet eerder met deze vorm van criminaliteit zijn geconfronteerd.”

Van de gestolen parkeerautomaten zijn er drie elders zwaar beschadigd teruggevonden. Daarnaast zijn nog eens twee parkeerautomaten ter plaatse vernield aangetroffen, zonder dat ze zijn meegenomen.

Parkeerautomaten in Tiel worden regelmatig geleegd en bevatten doorgaans maximaal ongeveer 200 euro aan munten. De gemeente benadrukt echter dat de schade aanzienlijk groter is, aangezien het vervangen van een parkeerautomaat naar schatting 10.000 euro kost.

Deze diefstal heeft niet alleen financiële gevolgen, maar zorgt er ook voor dat het betaald parkeren in de stad moeilijker operationeel kan worden gehouden, aldus de gemeente. Ondanks deze uitdagingen is het tot nu toe gelukt om het systeem in stand te houden. De autoriteiten zijn vastberaden om deze criminele activiteit te stoppen, hoewel het nog niet duidelijk is of er al verdachten in beeld zijn.

Volgens de gemeente lijkt het erop dat de dieven zwaar materieel en grof geweld hebben ingezet om de parkeerautomaten van hun plek te krijgen en open te breken. Deze incidenten vonden plaats in meerdere nachten gedurende juli en augustus, op verschillende locaties in de stad. De gemeente doet een beroep op haar inwoners om alert te zijn en verdachte situaties te melden.