Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Explosie bij woning in Amsterdam; politie zoekt getuigen

Amsterdam – In de vroege ochtend van dinsdag 22 augustus 2023 werd de rust verstoord voor bewoners van een woning aan de Jacob Geelstraat in Amsterdam.

Een luide knal op het balkon veroorzaakte aanzienlijke schade door een explosief. Gelukkig raakte niemand van de bewoners gewond. De recherche onderzoekt de zaak en roept getuigen op om zich te melden.

Rond 04.30 uur werden agenten naar het appartement gestuurd na melding van een harde knal en schade. Bij aankomst zagen ze dat een schuifpui op het balkon ernstig beschadigd was door een explosief. Op dat moment bevonden zich drie personen in de woning, waaronder een minderjarige, die gelukkig geen verwondingen opliepen.

Specialisten van de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV), de Forensische Opsporing (FO) en de recherche kwamen ter plaatse om onderzoek te verrichten. Uit dit onderzoek blijkt dat het explosief vermoedelijk op het balkon is gegooid of geplaatst en vervolgens tot ontploffing is gebracht.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk hebben gezien hoe een persoon het explosief op het balkon plaatste of gooide. Informatie van getuigen kan cruciaal zijn om de zaak op te lossen.