Container met tientallen miljoenen aan goud buitgemaakt bij brutale roof op luchthaven

Dieven hebben bij een brutale roof op een vliegveld een container met tientallen miljoenen aan goud buitgemaakt.

In een gedurfde inbraak op de luchthaven van Toronto Pearson International Airport hebben dieven een container gestolen met een waarde van meer dan 20 miljoen Canadese dollars. Volgens de lokale politie bevatte de container goud en andere kostbaarheden, die nu spoorloos zijn.

Het vliegtuig was maandag op de luchthaven geland en de diefstal werd opgemerkt toen de lading niet op de geplande bestemming aankwam. De politie is momenteel bezig met een onderzoek naar de inbraak en heeft hulp gevraagd van The Royal Canadian Mounted Police.

Volgens geruchten zou de gestolen container ongeveer 3600 pond goud hebben bevat, wat bij de huidige prijzen een waarde van meer dan 105 miljoen Canadese dollars zou vertegenwoordigen. Dit nieuws heeft het publiek geschokt en de autoriteiten zijn vastbesloten om de daders op te sporen en te berechten.

Deze gewaagde inbraak onderstreept de noodzaak van verhoogde beveiliging op luchthavens en de risico’s van het vervoeren van waardevolle goederen per vliegtuig. Het is van cruciaal belang dat dergelijke incidenten worden voorkomen om het vertrouwen van het publiek in de veiligheid van luchtvervoer te behouden.