Doelwit gewapende overvallers Eindhoven zelf opgepakt voor grote partij grondstoffen drugs

De politie heeft na een overval in Eindhoven een partij grondstoffen voor de productie van drugs aangetroffen.

Vanochtend heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een woning in een appartementencomplex aan de Echternachlaan. Meerdere mannen drongen de woning binnen en bedreigden de bewoner, die gelukkig ongedeerd is gebleven. De daders zijn er met een nog onbekende buit vandoor gegaan in een grote, lichtgekleurde terreinauto. De politie roept getuigen op om zich te melden als zij iets gezien of gehoord hebben.

Bij het onderzoek naar de woningoverval ontdekten de agenten grondstoffen voor de productie van synthetische drugs. Hierop is de 40-jarige bewoner van de woning aangehouden. Het onderzoek naar de toedracht van de overval en naar de gevonden grondstoffen is nog in volle gang. De recherche heeft (sporen)onderzoek gedaan in en rond de woning en heeft een poederspoor aangetroffen in de omgeving van de woning. Het lijkt erop dat dit dezelfde grondstoffen zijn als die in de woning zijn aangetroffen. Het is niet uitgesloten dat de daders een onbekende hoeveelheid grondstoffen hebben meegenomen uit de woning.

De politie roept getuigen op om zich te melden als zij iets gezien of gehoord hebben rondom de woningoverval op de Echternachlaan. Ook als u informatie heeft over de grondstoffen voor synthetische drugs, kunt u contact opnemen met de politie.