Contant geld en autosleutels in beslag bij controle bestuurder verdacht van witwassen

De politie heeft afgelopen nacht contant geld en een autosleutel in beslag genomen bij een verdachte van witwassen.

Surveillerende agenten controleerden rond 1.00 uur een bestuurder van een auto in de Heuevelstraat in Breda. De man had geen rijbewijs bij zich en geen identiteitsbewijs. Om toch achter zijn identiteit te komen doorzochten de agenten de kleding van de man. Ze vonden een geldbedrag van 3.600 euro in zijn kleding in kleinere coupures.

De man, op dat moment verdacht van witwassen, werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek het te gaan om een 30-jarige Belg. De verdachte kon verder geen plausibele en bewijsbare verklaring geven over het geldbedrag wat hij bij zich had waarop besloten werd om het bedrag in beslag te nemen.

Door afstand te doen van het geld voorkwam de verdachte dat hij verder strafrechtelijk vervolgt werd. Hij kon het bureau weer verlaten maar later die nacht kwamen agenten d Belg weer tegen in zijn stilstaande auto. Volgens de politie bleek hij op dat moment drugs te hebben gebruikt en kreeg een speekseltest. Na overleg met de eigenaar is er besloten om de contactsleutels af te pakken.