© Pexels / Pixabay

Crèchemedewerker gepakt voor misbruiken 91 kinderen gedurende 15 jaar

Een crèchemedewerker is gepakt voor het misbruiken van 91 kinderen gedurende 15 jaar.

In Australië is een 45-jarige man aangeklaagd voor het misbruiken van maar liefst 91 kinderen gedurende een periode van 15 jaar. De verdachte heeft gewerkt op elf verschillende crèches in Brisbane en Sydney, en ook nog een crèche in een ander, niet nader genoemd land.

De politie heeft schokkend bewijs verzameld waaruit blijkt dat de man 91 jonge meisjes heeft misbruikt. Hij wordt geconfronteerd met maar liefst 1623 aanklachten, waaronder 136 keer voor verkrachting. De slachtoffers zijn onder andere kinderen die nog maar één jaar oud waren op het moment van het misbruik.

Bij de bekendmaking van dit nieuws reageerde een politiewoordvoerder dat dit een van de gruwelijkste verdenkingen van seksueel misbruik is die de rechercheurs ooit hebben gezien. Het is een afgrijselijk bericht dat diepe schokgolven door de samenleving stuurt.

De man werd vorig jaar augustus al gearresteerd in Brisbane, maar het nieuws over deze zaak is nu pas naar buiten gebracht. Het onderzoek heeft bijna een jaar in beslag genomen om de zaak volledig te onderzoeken en alle slachtoffers te identificeren.

De politie kwam de zedenverdachte op het spoor nadat hij tien jaar geleden foto’s van het misbruik online had gedeeld. Ondanks aanvankelijk weinig aanknopingspunten, slaagden de autoriteiten er vorig jaar in om met internationale hulp de locatie van de crèche in Brisbane te achterhalen aan de hand van objecten op de foto’s.

Na de arrestatie van de man werden er bij hem thuis nog eens 4000 foto’s en video’s van het misbruik gevonden. Het afgelopen jaar heeft de Australische politie contact weten te leggen met alle 87 Australische slachtoffers, van wie sommigen inmiddels volwassen zijn. Er wordt nog gezocht naar vier slachtoffers in het buitenland. De zaak heeft een diepgaand effect gehad op de slachtoffers en de samenleving als geheel.