Crimineel op de vlucht met grote buit na overval juwelier gezocht door politie

De politie is op zoek naar een crimineel die op de vlucht is geslagen met een grote buit na een overval op een juwelier in Ridderkerk.

Vorige week dinsdag rond 17.15 uur, net voor sluitingstijd, kwam er een man de juwelier aan het Sint Jorensplein binnenlopen. Hij toonde interesse in diverse sieraden. De winkelmedewerkster hielp de man en wilde een vitrinekast openen om de sieraden te laten zien aan de man. Op dat moment liet de verdachte weten dat het hier om een overval ging en toonden een vuurwapen. Hij nam een groot aantal sieraden uit de vitrinekasten, stopte deze in zijn tas en verliet de juwelier.

De politie wil heel graag weten wie de man is die de partij sieraden buit wist te maken. Het gaat om een man met een licht getinte huidskleur, zwart haar en een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 30-40 jaar. Hij droeg een blauwe met witte strepen jack, voorzien van Noorse vlaggen op de mouwen, een witte pet met een rode bies waar het woord ‘Abarth’ met witte letters opgedrukt stond, een lichtblauwe spijkerbroek met scheurtjes in de broekspijpen, zwarte schoenen met witte zolen en een blauw mondkapje. Daarnaast had een gele Jumbo big shopper tas bij zich. Nadat hij de juwelier verliet, stapte hij op een groene herenfiets en fietste weg in de richting van de Rabobank.

Het onderzoek naar de gewapende overval is in volle gang. Mensen die meer weten of gezien hebben worden opgeroepen om zich te melden bij de politie.