Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Celstraf voor moeder en zoon uit Amsterdam na uitbuiten 14-jarig meisje in prostitutie

Een moeder en zoon uit Amsterdam zijn veroordeeld voor uitbuiting van een 14-jarig meisje.

In januari 2020 is de 19-jarige verdachte door een meisje benaderd om haar te helpen met een advertentie voor prostitutie. Hij heeft aangegeven haar te willen helpen en haar vervolgens instructies gegeven. Ook heeft hij advies gevraagd aan zijn moeder. De moeder heeft zich vervolgens met de advertenties bemoeid en instructies gegeven. Ook stelde zij haar huis ter beschikking.

Er vonden uiteindelijk meerdere gesprekken met potentiële klanten plaats. Hoewel de meeste gesprekken niet tot een daadwerkelijke afspraak hebben geleid heeft er wel één afspraak plaatsgevonden in een hotel in Almere. Het meisje heeft daar afgesproken met een man en kreeg daar 600 euro voor. Hiervan heeft zij naar eigen zeggen 400 euro afgegeven aan de jongen, die dat geld weer aan zijn moeder gaf.

De 39-jarige vrouw uit Amsterdam en haar 19-jarige zoon zijn schuldig bevonden en veroordeeld voor mensenhandel van een minderjarig meisje. Zij hebben volgens de rechtbank een 14-jarig meisje aangemoedigd en gefaciliteerd om geld te verdienen met prostitutie, onder andere in een hotel in Almere. De vrouw is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Haar zoon heeft een jeugddetentie van 10 maanden opgelegd gekregen en de PIJ-maatregel.