© crime-nieuws.nl

Crimineel op Nationale Opsporingslijst voor roven tonnen cash meldt zich bij gevangenis Middelburg

Een voortvluchtige crimineel veroordeeld voor het roven van tonnen euro’s cash bij een woning overval in Grijpskerke, heeft zichzelf gemeld bij de gevangenis.

De rechtbank veroordeelde op 24 november 2021 vijf mannen voor betrokkenheid bij de overval waarbij de dagopbrengst van muziekfestival Hrieps werd geroofd. De verdachten moesten, ondanks dat er hoger beroep is ingesteld, direct weer terug in voorarrest. Uiteindelijk hebben niet alle veroordeelden zich gemeld en was de man sindsdien voortvluchtig.

De 25-jarige Vlissinger werd op de Nationale Opsporingslijst geplaatst en de politie probeerde hem meerdere keren aan te houden. Nu heeft de verdachte, die een gevangenisstraf opgelegd kreeg van 4 jaar en 10 maanden, besloten om zichzelf te melden bij de gevangenis in Middelburg. Hij is vastgezet en het hoger beroep staat gepland voor deze zomer.

Op 12 mei in 2019 werd een woningoverval gepleegd in De Keizerstraat in Grijpskerke. De daders gingen er vandoor met een grote hoeveelheid cash geld. Na onderzoek kwamen meerdere verdachten in beeld bij de politie. De recherche heeft vijf personen aangehouden voor het roven van de tonnen euro’s cash.