(Ex) Crimineel zet adres online van misdaadjournalist én informant AIVD: ‘Aap, denk je dat ik jou vergeten ben?’

De ex-crimineel Steve Brown heeft het adres, telefoonnummer en foto van het huis van misdaadjournalist Bas van Hout online gezet. Dit deed hij nadat bekend werd dat Van Hout als informant werkte voor de AIVD.

Eerder werd bekend dat de journalist jarenlang een dubbelrol zou hebben gespeeld en informatie deelde met de AIVD. Door fouten van de geheime dienst lekte de samenwerking uit en daardoor liep Van Hout gevaar. Hiervoor heeft hij uiteindelijk bijna 9 ton schadevergoeding gekregen.

Steve Brown besloot de adresgegevens en telefoonnummer van de misdaadjournalist online te zetten. Toen Van Hout de ex-crimineel belde om zijn adres van het internet te halen bleek Brown niet bereid om hieraan mee te werken. In het tv-programma Pauw liet Van Hout het telefoongesprek met Brown horen. Brown zette het gesprek ook zelf online op zijn YouTube-kanaal.

‘Wees blij dat ik niet naar je huis rij man. Mafketel, je kan met me afspreken wanneer je wil, moet je het in mijn gezicht zeggen wat je nu zegt.’ Aldus Brown. Het feit dat Van Hout nu bedreigd zou worden door allerlei mensen was niet genoeg voor Steve Brown om de informatie eraf te halen. ‘Neem je je f….. politieagenten mee’, vervolgde de ex-drugscrimineel. ‘Aap, denk je dat ik jou vergeten ben?’

Het is niet de eerste misdaadjournalist waarmee Brown het aan de stok krijgt. Eerder had hij ook al ruzie met Peter R. de Vries. Hierbij zou De Vries zelfs zijn aangevallen en daarvan verschenen beelden in de media. Daarin was te zien dat Steve Brown op straat een trap uitdeelde aan De Vries.