Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Criminele groep uit Amstelveen verplaatste in zes maanden tijd tientallen miljoenen euro’s

Bij invallen in Amstelveen, Uithoorn en Spanje is een criminele organisatie opgerold die tientallen miljoenen euro’s verplaatste in zes maanden tijd.

De Landelijke Recherche startte in april van dit jaar een onderzoek naar de criminele groep uit Amstelveen. Op maandagochtend kwamen agenten in actie en zijn er invallen verricht in woning in Uithoorn en Amstelveen. Hierbij werden vier mannen aangehouden. Een vijfde verdachte werd in Spanje opgepakt. Bij de doorzoekingen trof de politie drugs, geld en wapens aan in onder meer verborgen ruimtes.

De organisatie wordt verdacht van het verplaatsen van grote hoeveelheden cash geld en de handel in verdovende middelen. De leden communiceerden met elkaar door middel van cryptocommunicatie (PGP’s). Het geld dat zij verplaatsten, lijkt volgens de politie afkomstig uit de handel in verdovende middelen. De groepering gebruikte constructies om het geld ‘wit’ te laten lijken en vervoerde het in verborgen ruimtes. Op deze manier verplaatste de groep in een enkele maanden tijd tientallen miljoenen euro’s. Daarnaast werden grote hoeveelheden verdovende middelen verhandeld. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.