Criminelen in politie-uniformen maken partij wiet buit bij brute gewapende overval

In Schalkwijk hebben criminelen in uniformen van de politie een partij wiet geript bij een gewapende overval.

Een vrachtwagenchauffeur reed donderdagochtend rond 7.45 uur op de Provincialeweg 60 toen hij uit zijn ooghoeken een donkere auto aan zag komen rijden met blauwe flitslampen. Precies daarachter reed een wit bestelbusje.

Uit de donkere stationwagen springen vier mannen die zich voordoen als agenten. De mannen die voorin zitten dragen een politie-uniform en een van de mannen achterin ook. Uit het witte busje erachter springen ook twee mannen. Een van die mannen draagt mogelijk ook een politie-uniform.

De chauffeur wordt vervolgens geslagen en de daders bedreigen hem met een vuurwapen. Op dat moment heeft de chauffeur in de gaten dat het geen politieagenten zijn. De geüniformeerde mannen openen de lading en gelijk ruikt de chauffeur een scherpe wietlucht.

De inhoud van de pallets worden meegenomen door de rippers en rond 08:15 uur rijden de criminelen met dezelfde auto’s in hoge snelheid weer richting Schalkwijk. De politie doet onderzoek naar de ripactie en is op zoek naar getuigen van de brute overval.

De volgende informatie is bekend over de daders en hun voertuigen. Het gaat om een donkere auto, mogelijk een Opel, met blauwe flitslampen. In de auto zaten vier mannen. De mannen voorin hadden vrijwel zeker een vals politie-uniform. Op de achterbank zaten ook twee mannen. Een van deze mannen had een uniform aan. De andere man droeg geen uniform. Verder is bekend we dat de bestuurder van de auto een petje op zijn hoofd had.

Het tweede voertuig is een witte bus met een dichte cabine. Vermoedelijk een oud model met voorlampen die aan elkaar zitten. In de bus zaten twee mannen met politie-uniformen aan.