Criminelen op de vlucht zonder buit gezocht na gewapende overval Amsterdam

Twee jonge mannen hebben donderdagavond 7 september een supermarkt aan de Middenweg in Amsterdam overvallen. De verdachten hadden een mes en een vuurwapen bij zich, waarmee ze het personeel van de winkel bedreigden. Zonder buit zijn de verdachten gevlucht in de richting van de Linnaeusparkweg.

De overval vond plaats rond 22.00 uur. De verdachten, beiden in het donker gekleed en met gezichtsbedekking, drongen de winkel binnen via de hoofdingang. Ze bedreigden het winkelpersoneel met een mes en een vuurwapen. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond.

De verdachten vertrokken uiteindelijk zonder buit via een nooddeur. Ze vluchtten weg in de richting van de Linnaeusparkweg. De politie vermoedt dat ze op een scooter zijn weggevlucht, maar de recherche hoort dit graag van getuigen die dit gezien hebben.

De politie spreekt graag getuigen die de daders hebben gezien of mogelijk meer informatie hebben. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844.

Signalement verdachten

  • De eerste verdachte is ongeveer 20 jaar oud, 1.80 meter lang en heeft een slank postuur. Hij had een zwarte jas aan met een capuchon, een zwarte broek en een zwarte bril.
  • De tweede verdachte is ongeveer 1.90 meter lang en heeft een stevig postuur. Hij had een zwarte jas aan met een capuchon, een zwarte broek en een zwarte bivakmuts.