Dader aanslag Parijs wilde kantoor Charlie Hebdo in brand steken

De dader van de steekpartij bij het voormalige kantoor van Charlie Hebdo in Parijs, wilde het pand in brand steken.

Na de aanhouding bleek dat de man flessen met brandbare vloeistof bij zich had. Heel goed had hij zich niet voorbereid want de dader wist niet dat het satirische blad inmiddels was verhuist naar een ander kantoor. Dat maakte de Franse justitie bekend op een persconferentie.

De verdachte werd snel na de aanslag aangehouden en beweerde 18 jaar oud te zijn. Maar volgens de Franse justitie blijkt uit een foto van zijn paspoort die op zijn telefoon is opgeslagen dat hij 25 jaar oud is.

De Pakistaan heeft bekend de aanslag te hebben gepleegd. Naast de hoofdverdachte zijn er meer mensen aangehouden, onder wie zijn jongere broer.

De twee neergestoken slachtoffers zijn journalisten. Ze overleefden de aanval, maar raakten wel zwaargewond. Ze werken bij persbureau Premières Lignes, dat onder meer documentaires maakt. Hun kantoor zit naast de plek waar de redactie van Charlie Hebdo vijf jaar geleden doelwit was van een terroristische aanslag. Bij de aanslag destijds kwamen twaalf mensen om het leven.