Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Man bewusteloos geslagen na filmen en aanspreken drugsdealers in Rotterdam

In Rotterdam is een man bewusteloos geslagen na het filmen en aanspreken van drugsdealers.

Op 14 juli gaat een 43-jarige man even wat sigaretten kopen en ziet wat dealers aan het werk op straat. Hij maakt een filmpje van de vermeende drugsdealers. Als de jongens hem vragen waarom hij ze filmt, geeft hij aan dat hij vindt dat ze niet moeten dealen in zijn wijk.

Er ontstaat vervolgens een discussie waarbij de jongens eisen dat hij het filmpje verwijdert. De man geeft aan dan eerst een goed gesprek met hun ouders te willen voeren. Daar gaan de jongens mee akkoord en met zijn allen lopen ze via de Duivenvoordenstraat naar de Oostervantstraat. Daar sluiten de jongens de man in en probeerden hem zijn telefoon af te pakken. Ze dreigden hem te slaan als hij niet direct het filmpje zou verwijderen.

De man pakt op een gegeven moment één van de jongens vast en werpt hem op de grond, waardoor hij zelf ook op straat komt te liggen. De andere twee jongens geven de man daarop trappen tegen zijn hoofd. Hierdoor verliest hij het bewustzijn. De verdachten gingen er vandoor. In het ziekenhuis bleek onder andere zijn jukbeen gebroken en moest zijn voorhoofd worden gehecht.

De politie is een onderzoek gestart en heeft gesproken met verschillende getuigen. Een agent herkende twee van de drie jongens op de beelden. Daarmee was hun identiteit bekend en zijn zij vrijdag 25 september op straat aangehouden. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Spijkenisse en 18-jarige uit Rotterdam.

De verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris die heeft besloten dat zij nog 14 dagen vast blijven zitten. De politie is nog op zoek naar de identiteit van de derde jongeman.