‘Groep Dalfour wilde Belgen rippen van vier ton’

In de Panorama van deze week een zeer interessant artikel over de dubbele moord in Hooge Zwaluwe waarbij Brian Dalfour en Muljaim Nadzak gedood werden en twee anderen zwaargewond raakten. Ene ‘Mohammed’ vertelt dat de groep Dalfour de Belgen wilden rippen van bijna 4 ton. 

Volgens Mohammed (niet zijn echte naam) hadden ze een afspraak met Muljaim Nadzak om cocaïne te kopen. De mannen waren een prijs overeengekomen en van plan om 390.000 euro te betalen voor de cocaïne.

De 390.000 euro hebben Brian Dalfour, Muljaim Nadzak, Roy O. en mogelijk nog een betrokkene proberen te rippen van de Belgen. Dalfour stormde samen met een ander binnen en deed zich voor als politieagent. De Belgen wisten direct dat het helemaal fout zat toen de ‘agenten’ plotseling voor ze stonden en geld wilden.

Toen de 39-jarige Samir T., die door vrienden zwaargewond afgezet is bij het ziekenhuis in Oosterhout, een stapel 500 euro briefjes in zijn onderbroek probeerde te stoppen opende Dalfour het vuur. Samir wordt daarbij in zijn scrotum, zij en bovenbeen geraakt. Vervolgens pakt één van de Belgen een waterkoker, waar eerder wat thee mee was gezet, en gooit kokendheet water over de hand van Dalfour die daardoor zijn vuurwapen laat vallen. Een Belg pakt het wapen en schiet.

Volgens Mohammed wordt er over en weer geschoten maar wordt alleen Dalfour geraakt. Hoe Muljaim Nadzak om het leven komt wordt niet verteld door Mohammed. De uitgebreide reconstructie van de gebeurtenissen in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe staat in de nieuwe Panorama.