UPDATE: Deel miljoenenbuit én vluchtauto overval hotel Ritz Parijs teruggevonden

De Franse politie heeft een deel van de buit van de overval op hotel Ritz in Paarijs teruggevonden.

Drie van de vijf overvallers werden direct na de overval aangehouden door de politie. Bij de drie mannen is een deel van de buit teruggevonden. Eén van de overvallers die wel wist te vluchten, liet een zak met juwelen en andere kostbaarheden, op straat vallen. Wat de waarde is van de spullen die nu bij de polittie liggen is niet bekend.

Vijf gewapende mannen stormden woensdagavond de hal van het hotel in het centrum van Parijs binnen en sloegen met bijlen in op vitrines. Toen de drie mannen via de achterdeur probeerden te ontsnappen bleek deze gesloten te zijn. Via de gebroken vitrine gaven ze de buit door aan twee mannen die buiten stonden. Met de buit zijn de twee gevlucht en sindsdien spoorloos verdwenen. De auto die de overvallers gebruikt hebben is ongeveer 20 kilometer van Parijs aangetroffen. De wagen is in beslag genomen en wordt grondig onderzocht.

UPDATE: Franse media melden dat de politie de complete buit heeft gevonden. Het verhaal dat de overvallers alles aan de andere mannen buiten hadden gegeven, klopte niet. De tas die de overvaller op de vlucht liet vallen was alles wat er buit is gemaakt. De rest was binnen bij de drie overvallers.