De Amsterdamse recherche heeft in het onderzoek naar de fatale woningbrand in een flat aan de Rode Kruislaan in Diemen, opnieuw een aanhouding verricht. In totaal zitten nu drie personen vast in verband met de brandstichting.

In de nacht van 18 op 19 juli werd er brand gesticht in de studentenflat waarop er veel rook ontstond. Bij de brand kwam een 27-jarige student om het leven en raakten meerdere personen zwaargewond. De politie startte daarop een onderzoek wat leidde tot aanhoudingen.

De eerste verdachte, een 24-jarige man uit Amsterdam, werd een dag na de fatale woningbrand al aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Verder onderzoek leidde naar een 23-jarige vrouw die op 19 oktober werd opgepakt. Ook zij komt uit Amsterdam. De derde verdachte is op dinsdag 24 oktober aangehouden door de recherche voor de fatale woningbrand. Het gaat om een 26-jarige Amsterdammer.

De politie heeft veel aandacht besteed aan deze zaak en er zijn onder meer beelden op televisie en internet gedeeld. Daarop is te zien hoe twee mannen brand stichten in de flat. Het onderzoek naar de brandstichting wordt voortgezet.