De man die is opgepakt voor de dood van Anne Faber (25) wordt verdacht van moord of doodslag, verkrachting en wederrechtelijke vrijheidsberoving van het slachtoffer. Daarnaast wordt Michael P. onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Het Openbaar Ministerie (OM) meldt op basis van de onderzoeksbevindingen tot nu toe dat P. verdacht wordt van het feit dat hij Anne van haar vrijheid berooft heeft, verkracht en daarna om het leven heeft gebracht. De exacte toedracht wordt op dit moment nog onderzocht en is nog niet met zekerheid vastgesteld.

Michael P. kwam in beeld als verdachte nadat een vrijwilliger tijdens de zoektocht naar de vermiste Anne Faber haar jas vond. Op haar jas werd een DNA-spoor aangetroffen dat leidde naar de verdachte. In de auto die hij ter beschikking had zijn bloedsporen aangetroffen. Daarop werd P. op 9 oktober aangehouden en gehoord. Op basis van zijn verklaring werd het lichaam van Anne op donderdag 12 oktober gevonden in Zeewolde.

Het OM wil dat de verdachte nu in het Pieter Baan Centrum wordt onderzocht. Hij wordt daar geplaatst inzake een persoonlijkheidsonderzoek. Dit gaat naar verwachting enkele maanden in beslag nemen. De verdachte verschijnt voor het eerst voor de rechter op 10 januari 2018 in een zogenaamde pro forma-zitting.