Derde verdachte vast voor schietpartij met automatisch vuurwapen Amsterdam ‘gelinkt aan Bigidagoe’

In het onderzoek naar een schietpartij in de Amsterdamse Vechtstraat heeft de politie een derde verdachte aangehouden.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) laten weten in de rechtbank van Amsterdam. De verdachte is Amier S. (20). Tijdens de eerste zitting rond de schietpartij sprak verdachte Denver B. over een derde verdachte. Hierbij werden de initialen A.S. genoemd, die overeenkomen met de initialen van de opgepakte verdachte. Mogelijk gaat het om de schutter.

B. verklaarde na zijn aanhouding dat hij medeverdachte Damian L. en A.S. had afgezet op de plaats delict. Volgens de advocaat van B. was zijn cliënt in de veronderstelling dienst te doen als chauffeur bij een drugsdeal. Dat bleek later dus de schietpartij te zijn.

Het schietincident vond in de nacht van 25 op 26 augustus 2020 plaats. Hierbij raakte een man gewond. De daders schoten 21 keer op de woning van het slachtoffer. De aanslag vond ongeveer twaalf uur na een andere schietpartij in dezelfde straat plaats. Rapper Bigidagoe, die officieel Denzel S. heet, raakte bij die schietpartij gewond.

Na onderzoek vermoedt justitie nu, volgens Het Parool, dat er een link is tussen beide schietpartijen. Jermaine M. wordt door justitie verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het neerschieten van Bigidagoe. M., die inmiddels op vrije voeten is vanwege gebrek aan bewijs, blijkt vlak boven de beschoten woning te wonen en mogelijk was er dus sprake van een vergissing.