De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Dertien politieagenten in hinderlaag gelokt door huurmoordenaars en doorzeefd met kogels bij liquidatie Mexico

In Mexico zijn dertien politieagenten in een hinderlaag gelokt door huurmoordenaars van een drugskartel en geliquideerd.

De aanval vond plaats in Centraal-Mexico toen agenten in een konvooi onderweg waren voor onderzoek. De huurmoordenaars lokten het konvooi op klaarlichte dag in de val en doorzeefden de auto’s met zwaar geschut. Met onder meer machinegeweren zijn zeker dertien politieagenten ter plekke geliquideerd. Van het bloedbad zijn beelden op social media gedeeld. Daarin is te zien hoe meerdere auto’s doorzeefd zijn met tientallen kogels.

Na de gruwelijke moordaanslag werd het leger opgeroepen en is er een klopjacht ingesteld naar de daders. Het hoofd van de Mexicaanse openbare veiligheidsdienst noemde de aanslag ‘een aanval op de Mexicaanse overheid’ en zegt een groot onderzoek in te gaan stellen. Het gaat om de dodelijkste aanslag op de politie sinds oktober 2019, toen werden bij een soortgelijke hinderlaag veertien agenten doorzeefd met kogels en geliquideerd.

Het is niet bekend welke drugsbende en/of drugskartel verantwoordelijk is voor het bloedbad. Of er ook huurmoordenaars zijn doodgeschoten bij de aanval is niet bekend. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden. Het onderzoek is in volle gang.