Opnieuw aanhoudingen in onderzoek dodelijke schietpartij Colombiaan

De politie heeft in het onderzoek naar een dodelijke schietpartij in Bergen aan Zee, opnieuw drie verdachten aangehouden.

In verband met de schietpartij, waarbij een 45-jarige Colombiaan om het leven kwamen, werd op zondag 7 maart een 34-jarige man uit Rijswijk aangehouden. Deze verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld. Vorige week werden in Spanje nog twee mannen aangehouden; een 26-jarige man zonder vast woonadres en een 25-jarige Nederlander. Dit duo zit nog vast in Spanje en de overleveringsprocedure is in gang gezet. Ook deze verdachten zijn door de Spaanse rechter-commissaris voorgeleid en in bewaring gesteld. 

De drie mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij en zitten in alle beperkingen. Dit betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden wordt op dit moment geen verdere informatie gedeeld over het onderzoek en deze verdachten. In dit onderzoek zijn eerder acht andere personen aangehouden. Hiervan zitten nog zes personen vast op verdenking van vuurwapenbezit en witwassen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.