‘Dief met gouden handen’ maakt voor 5,5 miljoen euro buit in één seconde

In Roemenië is ‘de dief met gouden handen’ aangehouden in verband met de diefstal van diamanten en juwelen ter waarde van 5,5 miljoen euro. De diefstal vond plaats bij een juwelierszaak in Parijs.

De 42-jarige George Ploscaru sloeg op 30 december toe bij de Zwitserse juwelierszaak De Grisogono in de rue La Boétie in Parijs. Hij deed zich voor als een tussenpersoon die de juwelen moest beoordelen voor een rijke klant. Een medewerker bracht de diamanten en ringen in hun bijbehorende doosjes, maar de dief drong erop aan dat de juwelen uit de doosjes werden gehaald zodat hij ze kon onderzoeken.

In een moment van onoplettendheid van de medewerker sloeg hij toe. Hij wisselde razendsnel de juwelen voor vier namaak exemplaren. In slechts een seconde maakte hij voor 5,5 miljoen euro buit. De Roemeen gaf de doosjes terug en zei dat hij nog even moest nadenken en vertrok snel met zijn buit op zak.

De politie werd erbij gehaald en na onderzoek bleek het te gaan om de bekende ‘dief met gouden handen’ uit Roemenië. De dief zelf was inmiddels alweer vertrokken naar Roemenië. Dit deed hij met de auto om niet tegen de lamp te lopen.

Vorige week donderdag heeft de Roemeense politie George Ploscaru en zeven handlangers aangehouden. Een klein deel van de buit is teruggevonden. De rest is vermoedelijk al doorverkocht. De Franse autoriteiten wachten nu op uitlevering van ‘de dief met gouden handen’.