Uitgebrande Audi vermoedelijk gebruikt bij liquidatiepoging © Opsporing Verzocht

Schietpartij Noordeloos was poging tot dubbele liquidatie op duo uit R’dam

De schietpartij op de Middenweg in Noordeloos waarbij afgelopen december twee mannen zwaargewond raakten, was een poging tot liquidatie op twee Rotterdammers. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

In de nacht van zaterdag op zondag 10 december kwamen meerdere meldingen binnen over schoten. Toegesnelde agenten troffen een man in de berm bij een sloot langs de N214. Na verder onderzoek werd enkele meters verderop de tweede man gevonden in een weiland. De slachtoffers waren twee Rotterdammers van 28 en 35 jaar oud. Beide waren zwaargewond en niet aanspreekbaar.

De politie trof op de plaats delict een groot aantal kogelhulzen aan. De twee slachtoffers hadden geen vuurwapens bij zich. Langs de N214 en de A27 ligt een tankstation, een AC restaurant en een McDonalds. De politie onderzoekt aan de hand van camerabeelden of de slachtoffers en mogelijke daders elkaar daar eerst hadden ontmoet. Vermoedt wordt dat er mogelijk sprake was van een ruzie over drugs.

De slachtoffers hadden die dag een afspraak met iemand uit de omgeving Utrecht. Zij reden met een donkere Seat naar deze afspraak waar ze moesten overstappen in donkere Audi. Vervolgens reden ze mee met de man met wie zij een afspraak hadden. In Noordeloos zijn ze beschoten.

Een uur na de vondst van de twee zwaargewonde mannen is ten noorden van Utrecht, in Groenekan, een donkere Audi uitgebrand. Na onderzoek bleek dat de Audi geregistreerd staat als gestolen. Het voertuig werd in januari 2016 in Amsterdam ontvreemd.