© YouTube

Diefstal drankje van vip-tafel aanleiding voor wilde steek- en schietpartij in club Marbella

De diefstal van een drankje van een vip-tafel zou aanleiding zijn geweest voor de wilde steek- en schietpartij in club Opium in Marbella.

Er ontstond een ruzie met een andere tafel en dat mondde uit in de steek- en schietpartij. Aanleiding was volgens lokale media de diefstal van een drankje. Eén van de betrokkenen zou wat gepakt hebben van de tafel van de Nederlandse groep waarop er ruzie ontstond. De beveiligers gooiden iemand eruit en diegene zou terug zijn gekomen met een mes. Eenmaal aangekomen bij de Nederlandse vip-tafel stak hij direct in op het slachtoffer. Die pakte op zijn beurt een vuurwapen en opende het vuur. De Nederlander zou de enige zijn geweest die een vuurwapen trok en om zich heen begon te schieten nadat hij werd aangevallen. Meerdere personen werden hierbij geraakt en zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De Nederlander was ook ernstig gewond en bleek onder meer in zijn gezicht te zijn gestoken. De dader van de steekpartij zou een man zijn die een uur eerder uit de club was gezet. Hij kwam terug en begon direct in te steken op de Nederlander en sloeg op de vlucht. Hij zou niet zijn geraakt door de rondvliegende kogels.

De politie heeft een groot onderzoek ingesteld naar de schietpartij in de club. Hierbij wordt onder meer gebruik gemaakt van beelden van bewakingscamera’s en beelden die zijn gemaakt door aanwezigen. Volgens Spaanse media behoorde de schutter tot een groep die aan een viptafel van 5.000 euro in Beach Club Opium zat.