© crime-nieuws.nl

Aanhoudingen in onderzoek naar geweld en drugshandel door criminele jeugdgroep

De politie in Nieuwegein heeft aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een geweldsincident en een criminele jeugdgroep.

Het onderzoek kwam aan het rollen nadat op 20 juni aan de Vossenweide in Nieuwegein een diefstal met geweld plaatsvond. Het slachtoffer, een 18 jarige man, raakt hierbij licht gewond. Er worden twee tieners (17 en 18 jaar) uit Nieuwegein voor aangehouden. Het onderzoek ging ondertussen verder waarbij er nog twee verdachten in beeld kwamen. De 18-jarige mannen uit Nieuwegein zijn opgepakt voor betrokkenheid.

Naar aanleiding van de onderzoeken naar bovenstaande en andere geweldsincidenten breidt het onderzoek zich vervolgens verder uit naar onderzoek naar verdovende middelen en een criminele jeugdgroep. Op dinsdag deed de politie een inval en hield vier personen aan. Het gaat om een jongen van 17 uit Utrecht en drie mannen van 19, 27 en 49 uit Nieuwegein.  

De politie doet nog onderzoek naar de geweldsdelicten en handel in verdovende middelen. Meer aanhoudingen worden momenteel niet uitgesloten.