Foto ter illustratie. © Instagram (@richardmilleofficial)

Dieven krijgen vier jaar cel en boete van 50.000 euro na stelen Richard Mille van 165.000 euro

In Frankrijk zijn twee mannen veroordeeld tot vier jaar cel voor de diefstal van een Richard Mille horloge van 165.000 euro van wielrenner Tadej Pogačar.

De gestolen Richard Mille horloge, ter waarde van 165.000 euro, was aan Pogačar gegeven door zijn sponsor na de Olympische Spelen. De diefstal vond plaats in Valbonne tijdens de race Paris-Nice begin maart. De dieven hadden toegang tot de hotelkamer verkregen en het horloge gestolen nadat een van hen een medewerker van het hotel wist te  overtuigen dat ze gasten waren en dat hij zijn vrouw een drankje wilde serveren.

De rechtbank in Nice meldde dat de diefstal plaatsvond op de avond voor Pogaçar’s overwinning, terwijl hij zich in een andere kamer op dezelfde verdieping bevond voor een massage. De dieven werden ook schuldig bevonden aan de diefstal van twee andere horloges uit een kluis in een huis in Nice, die nog steeds vermist zijn. In deze zaak hadden de twee dieven een tracking device onder de auto van een stel geplaatst, hen gevolgd naar huis en toegeslagen. Nadat ze met een trucje binnen waren gelaten, maakten de dieven de kluis met horloges buit.

De politie arresteerde de twee dieven op 16 maart, vier dagen na het einde van Paris-Nice. Pogačar vertelde de rechtbank dat het horloge speciaal voor hem was en hij het opmerkelijk vond dat het zo snel verkocht kon worden zonder doos of documentatie. Het horloge is nog niet teruggevonden. De veroordeelde mannen zullen hun gevangenisstraf uitzitten en een boete van 50.000 euro per persoon moeten betalen.