Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Dieven stelen collectebus klimvereniging op 2350 meter hoogte in Zwitserland

In een opmerkelijke diefstal hebben criminelen op een hoogte van 2.350 meter de collectebus van een klimvereniging in Zwitserland gestolen.

De collectebus bevond zich aan het einde van een van de meest uitdagende beklimmingen in Zwitserland, waar geld werd ingezameld voor het onderhoud van de route.

De Daubenhorn, een berg in Zwitserland, diende als toneel voor deze ongebruikelijke misdaad. De dieven hebben de collectebus van de klimvereniging genaamd IG Klettersteig opengebroken en leeggehaald. Volgens rapporten van de Zwitserse krant 20 Minuten klommen de criminelen naar een hoogte van 2.350 meter om hun daad te plegen.

De vereniging IG Klettersteig, die vrijwillig verantwoordelijk is voor het onderhoud van de langste beklimming van het land, heeft de diefstal bevestigd via een Facebook-bericht. De vereniging merkte op dat de dieven geen enkele moeite spaarden en meerdere uren bergbeklimmen ondernamen om de collectebus te stelen.

De gestolen buit bevond zich niet alleen op grote hoogte, maar was ook moeilijk bereikbaar. De route langs de Daubenhorn voert langs kloven en vereist dat alpinisten steile wanden met stalen kabels en ladders beklimmen. Gezien de uitdagingen van de route gaat de vereniging ervan uit dat de daders ervaren bergbeklimmers zijn.

Hoewel de exacte hoeveelheid gestolen geld niet bekend is, schat IG Klettersteig dat het bedrag ten minste 420 euro bedraagt. De vereniging hoopt dat de daders berouw tonen en het gestolen geld terugbrengen, gezien de bijzondere omstandigheden van de diefstal.