© US Army via Wikimedia Commons

‘DNA-spoor Ridouan Taghi aangetroffen op kogelhuls’ Mocro Maffia liquidatie in Amersfoort

De politie heeft een DNA-spoor aangetroffen van Ridouan Taghi op een kogelhuls aangetroffen na een liquidatie.

Dat schrijft De Telegraaf. Het zou gaan om een DNA-spoor die werd gevonden na de liquidatie op de 38-jarige Samir ‘Babbel’ Jabli in Amersfoort in 2014. Of het gaat om een volledig DNA-spoor is niet bekend. Ook zegt het aantreffen van DNA op een kogel in principe niets over betrokkenheid bij een liquidatie. Een verdachte kan de kogel in een eerder stadium in zijn handen hebben gehad en verder niets te maken hebben met wat er in de toekomst met de kogel wordt gedaan/uitgevoerd. Hoe sterk het nieuwe bewijs is zal later blijken tijdens het grote Marengo-liquidatieproces.

Taghi wordt in het Marengo-proces verdacht van een reeks Mocro Maffia liquidaties en pogingen daartoe. Geruime tijd was hij de meest gezochte man van Nederland tot hij getraceerd werd en aangehouden. Het onderzoek rond Taghi kwam door de liquidatie in Marrakech in een stroomversnelling nadat Marokko zich ook ermee ging bemoeien. Het net sloot zich steeds meer om Taghi die zich niet meer vrij kon bewegen. Volgens de politiechef in Dubai zat hij al sinds 2016 in een villa met dichte gordijnen. Of hij dan ook heen en weer pendelde naar Iran zoals eerder gemeld werd, is niet bekend. Volgens Weski is haar cliënt nooit in Iran geweest en zat hij sinds 2016 ondergedoken in Dubai. Zijn vermeende rechterhand, Saïd R., werd getraceerd en aangehouden in de Colombiaanse stad Medellin.

Taghi en Saïd R. worden naast het opdracht geven tot meerdere liquidaties en pogingen daartoe ook verdacht van het leiden van een criminele organisatie die zich richt op grootschalige drugshandel. Het gaat onder meer om de moord op Martin Kok van Vlinderscrime. Recent werd in Italië een verdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid rond de liquidatie van Kok. De liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. en zijn advocaat Derk Wiersum zijn nog niet toegevoegd aan het Marengo-proces.