Voetballers op de vuist met fans bij massale vechtpartij Zuid-Franse derby Nice vs. Marseille

In Frankrijk is het bij de derby tussen voetbalclubs OGC Nice en Olympique Marseille volledig uit de hand gelopen en zijn spelers en supporters op de vuist gegaan.

Het ging fout in de 75e minuut toen Dimitri Payet tijdens het nemen van een hoekschop werd geraakt door een plastic flesje. De voetballer gooide het flesje terug naar de tribune omdat hij er genoeg van had om bij elke corner muntjes, bekertjes, flesjes en andere spullen naar zijn hoofd gegooid te krijgen door fans van Nice.

De spelers van Marseille gingen vervolgens verhaal halen bij de supporters van Nice, waarna het volledig uit de hand liep. Een groep fans stormde het veld op en er ontstond een massale vechtpartij. De wedstrijd werd vervolgens stilgelegd door de scheidsrechter.

De spelers van Nice keerden na enige tijd weer terug op het veld en deden een warming-up. De voetballers en technische staf van Marseille weigerden nog verder te spelen en zijn niet meer op het veld verschenen. Na ruim anderhalf uur heeft de scheidsrechter de wedstrijd gestaakt.