De gezochte drugsbaas 'El Mencho'. © screenshot

Dochter meest gezochte drugsbaas ter wereld El Mencho vrijgelaten uit Amerikaanse gevangenis

De dochter van de meest gezochte drugsbaas ter wereld is vrijgelaten uit een Amerikaanse gevangenis.

Jessica Johanna Oseguera González heeft een aantal jaren doorgebracht in de gevangenis in de Verenigde Staten in verband met witwassen. De dochter van de baas van het Cartel de Jalisco Nueva Generacion (CJNG) werd opgepakt toen ze een rechtszaak tegen haar broer Ruben, die vastzit in de VS voor onder meer drugshandel, wilde bijwonen.

De dochter van El Mencho werd uiteindelijk schuldig bevonden aan het witwassen van crimineel vermogen. Het gaat om meerdere horecagelegenheden en resorts in Mexico. Oseguera Gonzalez vertelde de rechters haar vader sinds haar 11de niet meer te hebben gezien. De rechtbank heeft haar veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf plus een boete van 20.000 dollar. Na het uitzitten van haar straf is ze vervroegd vrijgelaten. Er zijn momenteel geen verder aanklachten of verdenking tegen Oseguera Gonzalez.

De vader van Ruben en Jessica is Nemesio Oseguera alias ‘El Mencho’ en staat aan het hoofd van de zeer gewelddadige drugskartel Jalisco Nieuwe Generatie (Cartel de Jalisco Nueva Generacion). De drugsbaas wordt al enige tijd internationaal gezocht en de Amerikanen hebben 10 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. ‘El Mencho’ wordt steeds machtiger en groter in Mexico. Zo heeft het drugskartel veel terrein gewonnen in gebieden waar eerder het Sinaloa-kartel de baas was.