De gezochte drugsbaas 'El Mencho'. © screenshot

Dochter meest gezochte drugsbaas ter wereld met 10 miljoen op hoofd veroordeeld voor witwassen

De dochter van de meest gezochte drugsbaas ter wereld, El Mencho, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf voor witwassen.

Jessica Johanna Oseguera González zit al enige tijd vast in een gevangenis in de Verenigde Staten. De dochter van de baas van het Cartel de Jalisco Nueva Generacion (CJNG) werd opgepakt toen ze een rechtszaak tegen haar broer Ruben, die vastzit in de VS voor onder meer drugshandel, wilde bijwonen. Een verzoek tot vrijlating vanwege het coronavirus werd afgewezen door de rechtbank.

De dochter van El Mencho is schuldig bevonden aan het witwassen van crimineel vermogen. Het gaat om meerdere horecagelegenheden en resorts in Mexico. Oseguera Gonzalez vertelde de rechters haar vader sinds haar 11de niet meer te hebben gezien. De rechtbank heeft haar veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf plus een boete van 20.000 dollar.

De vader van Ruben en Jessica is Nemesio Oseguera alias ‘El Mencho’ en staat aan het hoofd van de zeer gewelddadige drugskartel Jalisco Nieuwe Generatie (Cartel de Jalisco Nueva Generacion). De drugsbaas wordt al enige tijd internationaal gezocht en de Amerikanen hebben 10 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. ‘El Mencho’ wordt steeds machtiger en groter in Mexico. Zo heeft het drugskartel veel terrein gewonnen in gebieden waar eerder het Sinaloa-kartel de baas was.