VIDEO: Nederlander gezocht voor (pogingen tot) liquidaties aangehouden door arrestatieteam in Marbella

De Spaanse politie heeft beelden vrijgegeven van de aanhouding van een Nederlander in Marbella gezocht voor liquidaties.

Een arrestatieteam heeft de verdachte aangehouden in Marbella. De 40-jarige man wordt verdacht van het uitlokken van de liquidatie. Daarnaast wordt hij ook verdacht van betrokkenheid bij het uitlokken van voorbereidingshandelingen voor een moordaanslag op Naoufal F. alias ‘Noffel’ in Berlijn in 2015. Het bewijs tegen de verdachte komt onder meer uit onderschepte PGP-berichten.

De aanhouding was al bekend en hierover hebben we ook gepubliceerd alleen zijn nu ook beelden vrijgegeven van de actie. De video is onderaan het artikel te bekijken

Eerder werden in verband met de vergismoord al aanhoudingen verricht. De rechtbank heeft uiteindelijk tot 30 jaar gevangenisstraf opgelegd voor de liquidatie. De 31-jarige Amsterdammer Djordy Latumahina werd op zaterdag 8 oktober 2016 doodgeschoten in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam. Zijn vriendin raakte levensgevaarlijk gewond. Na onderzoek van de recherche bleek dat er sprake was van een persoonsverwisseling.