Docu over beruchte Menéndez broers op Netflix na succesvolle serie moordenaar Jeffrey Dahmer

Na de succesvolle serie over seriemoordenaar Jeffrey Dahmer komt Netflix nu met een docu over de beruchte Menéndez broers.

Netflix kondigt aan dat het een nieuwe serie gaat maken over de beruchte broers Lyle en Erik Menéndez, die in 1996 werden veroordeeld voor de moord op hun ouders. De serie zal onderdeel uitmaken van de Monster-reeks, waarin al eerder de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer centraal stond. De serie zal de naam Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story dragen en wordt wederom geregisseerd door Ryan Murphy, die “exclusieve toegang” tot de broers heeft gekregen.

De broers Menéndez werden in 1989 berucht vanwege de brute moord op hun ouders. Destijds was Lyle 21 jaar oud en zijn broer Erik 19. Na hun veroordeling tot een levenslange gevangenisstraf hebben ze zich tot op de dag van vandaag in stilte in de gevangenis gehouden. De serie zal naar verwachting in 2024 uitkomen.

De aankondiging van de nieuwe serie komt nadat Netflix in november twee extra seizoenen van de Monster-reeks heeft besteld. In deze reeks staan “monsterlijke figuren die de samenleving hebben beïnvloed” centraal. Eerder was al bekend dat de nieuwe seizoenen zouden gaan over beruchte criminelen, maar de identiteit van de personages was nog niet bekendgemaakt.

Hoewel Monster: The Jeffrey Dahmer Story een enorme hit was voor Netflix, waren sommige mensen kritisch over de serie. Zo zouden nabestaanden van de slachtoffers geen inspraak hebben gehad in de productie. Murphy heeft toegegeven dat hij de nabestaanden wel heeft benaderd, maar geen reacties kreeg.

Het is nog niet bekend hoe de nieuwe serie over de Menéndez-broers zal worden ontvangen, maar gezien het succes van de eerste Monster-serie lijkt de verwachting hooggespannen.