Meldpunt opgestart voor illegale rave België georganiseerd door Nederlanders

De Belgische gemeente Sint-Truiden heeft een meldpunt gestart in verband met de illegale rave georganiseerd door Nederlanders.

Afgelopen weekend kwamen duizenden bezoekers samen op een illegale rave op het militaire vliegveld in Brustem, tot grote ergernis van de omwonenden. Het feest duurde drie dagen en zorgde voor veel overlast. Nu de laatste bezoekers zijn vertrokken, blijkt dat het feest ook flinke schade heeft veroorzaakt aan de omgeving.

De gemeente Sint-Truiden heeft een meldpunt opgezet waar omwonenden schade kunnen melden die veroorzaakt is door het feest. Zo willen ze in kaart brengen wat de totale schade is. Om schade te melden is er een speciaal telefoonnummer en een online formulier beschikbaar gesteld.

Natuurverenigingen gaan onderzoeken of er ook schade aan de natuur is toegebracht. Dit is een groot punt van zorg, omdat het feest plaatsvond in de bossen rondom het vliegveld. Het is nog onduidelijk welke gevolgen het feest heeft gehad voor de flora en fauna.

De politie en defensie hebben het hele terrein doorzocht om te kijken of er nog feestvierders waren achtergebleven en om spullen op te ruimen. Helaas hebben enkele feestgangers afval achtergelaten, ondanks de oproep om het terrein netjes achter te laten.

Het is niet de eerste keer dat er een illegale rave plaatsvindt in de regio. Omwonenden maken zich dan ook grote zorgen over de veiligheid en overlast die dit soort feesten met zich meebrengen. De gemeente en politie benadrukken dan ook dat illegale feesten niet getolereerd zullen worden en dat de daders gestraft zullen worden.

Al met al is het duidelijk dat het illegale feest op het militaire vliegveld in Brustem niet alleen voor overlast, maar ook voor schade heeft gezorgd. Het is te hopen dat de verantwoordelijken zich bewust worden van de gevolgen van hun acties en dat er maatregelen genomen worden om dit soort feesten in de toekomst te voorkomen.