Documenten met staatsgeheimen aangetroffen bij inval villa (ex) president Trump

De FBI heeft bij de huiszoeking bij de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, een hoeveelheid documenten met staatsgeheimen aangetroffen en in beslag genomen.

Dat schrijft The New York Times. Agenten van de FBI vielen eerder deze week binnen in de villa van Trump in verband met documenten die mee zouden zijn genomen uit het Witte Huis. Er zijn twintig dozen en verschillende mappen met documenten en foto’s aangetroffen en in beslag genomen.

Het zou naar verluidt gaan om staatsgeheimen. Ook op een notitie waarmee Trump de straf van zijn adviseur Roger Stone heeft kwijtgescholden is beslag gelegd volgens Amerikaanse media. Trump was op zijn zachts gezegd niet blij met de doorzoeking. De FBI heeft bekendgemaakt dat de voormalige president en zijn advocaten op de hoogte waren van het verzoek inzake de documenten.

De FBI viel maandag het golfresort Mar-a-Lago van Trump in Florida binnen. Het was eerder niet duidelijk waarom de huiszoeking plaatsvond. Na enige tijd kwam de inlichtingendienst met een verklaring en vertelde op zoek te zijn naar geheime documenten die door Trump zouden zijn meegenomen.